Markis?

Japp! Kvinna vill ha markis ovanför altanen. Det var himla tråkigt i somras när vi satt ute och myste med kaffekoppen och regnet kom. Det var ju bara att skutta inomhus. Om vi då haft en markis hade vi förståss rullat ut den och fortsatt med fikat utomhus. Eller när solfan sken utav bara tusingen hade det också vart nice med en markis. Min soldyrkande Iceman kan då sätta sig ute på gräsmattan om han vill sitta i solen.


De enfärgade provbitarna är solskydd som ska hänga i utkanten och lodrätt ned. Vill ha det också. (grannen har ju ;-)) Den firas ned i skymningen och fungerar som ett myggnät!? Hoppas det i alla fall, kvinna tycker inte om moskitos.
Killen från Norrmarkiser som var här i kväll och tog mått var väldigt trevlig. Iceman och jag kände båda två att den här markisnissen var bättre än den förra, som var här i förra veckan….

Å det går bra att beställa nu i höst och få den uppsatt till våren. Ja, men det kan ju inte bli bättre. Nu hoppas vi bara att priset kan bli till det bästa…
Å vad jag längtar till våren då jag kan släppa ut mina pellisar och veva ner markisen och bara sitta och lukta på blommorna, blommor som inte är pellisar, för de luktar inte gott.
Rosor kanske, vi får se vad det blir.
Till sist!

Nu ska vi börja kasta sopor på tomten!
Ja, det är vad Telge Energi tycker! Vi ska börja att sopsortera hemma, i soptunnan. I stället för 1 soptunna som vi har i dag ska vi ha 2 st.(!) ståendes på tomten! I dem ska vi kasta/sortera plast metall, tidningar och det vanliga hushållsavfallet. På sikt kommer det att bli färre återvinningsstationer i vår omgivning. Å vill man/kvinna inte vara med på det här går det också bra men då blir sopavgiften högre!!!
Irriterad kvinna? Japp.
Annonser

2 thoughts on “Markis?

  1. Ja absolut, det gör vi också. I tvättstugan sorterar vi smutstvätt, metall, mjuk/hårdplast, burkar, tidningar. I bland är det så fullt att det är trångt att komma in där. Det jag protesterar mot är två soptunnor. Fast det kanske inte är så dumt ändå. ok, kusin nu fick jag upp korpgluggarna….:-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s