3dje Advent

Så har vi då kommit till det tredje ljuset. Å helt plötsligt kommer paniken smygande, det är en jäkla massa måsten som hänger på axlarna. Det är dags att ta tag i det nu, inte bara sitta och slöa i soffan. Kvinna tog en sväng med snabelkraken, dammade lite … sen hittade jag duken vid symaskinen som legat och väntat på att bli färdig. Satte mig alltså vid symaskinen och sydde och sydde… ! Den är fortfarande inte färdig … Nästa jul kanske!  Morsan ringde, ville ha hjälp med att sätta ihop dammsugaren, hon hade/ skulle byta påse i den men lyckades inte. Vi gjorde en akututryckning och fick lite glögg som tack. Åkte förbi vårat nya fina Coop-Konsum på hemvägen, handlade mandelmassa och blockchoklad. Det resulterade i ett bullbak.

Saffransbullar, inga lussekatter här inte. Kvinna får inte till snurren på lussekatter  men bullar funkar lika bra. Testade en ny fyllning som bestod av mandelmassa, smör och blockchoklad. Har inte provsmakat än, jo fyllningen provsmakade kvinna många gånger, den blev god. Jättegod!
150 g smör, 250 g mandelmassa och 250 g mörk blockchoklad. Kör allt i matberedaren tills det blir en stor klump. Bred ut på utkavlad bulldeg, rulla ihop och gör som du brukar. 🙂
En bulle är proväten, kvinna har lyckats. Fast, säg den bulle som inte är god när den är superfärsk …

bless bless

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s